fbpx
FAQ veelgestelde vragen over Permanente Make Up bij Nadine Kerckhoffs in Maastricht Limburg Nederland

Wat is permanente make-up?
Door middel van een fijn naaldje worden pigmenten aangebracht in het bovenste laagje van de huid. Het verschil met een gewone tatoeage is dat deze dieper in de huid wordt gezet.
Na verloop van tijd zal de permanente make-up langzaam vervagen.

 

Ik heb wimperextensions, kan ik dan een deepliner laten zetten?
Nee, de wimperextensions moeten een week voor de behandeling verwijderd worden.

 

Ik ben zwanger, mag de behandeling dan plaatsvinden?
Nee, de behandeling mag dan niet plaatsvinden. Er is niet bewezen dat het kwaad kan, maar we willen geen risico lopen. Het is aan te raden om na de bevalling 6 maanden te wachten met het maken van een afspraak i.v.m. de hormoonspiegel.

 

Is de behandeling pijnlijk?
De behandeling is niet gevoelloos, maar uit ervaring is gebleken dat iedere klant dit anders ervaart. Dit is heel afhankelijk van de pijngrens en het huidtype. Laat je vooral niet afschrikken door verhalen van anderen. Het merendeel van de klanten ervaart de behandeling van de wenkbrauwen niet eens als gevoelig. De behandeling van de ogen en lippen wordt eerder als ‘irritant’ dan pijnlijk omschreven.
Wanneer je een hele lage pijngrens hebt, is het mogelijk om 2 paracetamol in te nemen voor de behandeling (geen andere pijnstilling i.v.m. de bloedverdunnende werking hiervan).
Door professioneel te werken zorg ik ervoor de behandeling zo prettig mogelijk voor je te maken.

 

Werken jullie hygiënisch?
Ik werk volgens de hygiënerichtlijnen opgesteld door het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV). Je kunt deze richtlijnen terugvinden op www.lchv.nl. De GGD komt langs in de salon voor een keuring en geeft alleen een vergunning wanneer je aan deze richtlijnen voldoet. Deze vergunning is aanwezig in mijn salon.

 

Is er een kans op een allergische reactie of infectie?
Ik werk volgens de GGD richtlijnen en heb een GGD vergunning. De kans op een allergische reactie / infectie is door het hanteren van deze richtlijnen zeer klein. Er zijn weinig gevallen bekend van allergische reacties op pigmenten waardoor het niet nodig wordt geacht om een patch-test uit te voeren voor de behandeling. Op aanvraag is dit wel mogelijk. Uiteraard wordt er verwacht dat je je zoveel mogelijk houdt aan de nazorg-instructies om eventuele risico’s te minimaliseren. Uiteraard is het krijgen van een allergische reactie helaas nooit volledig uit te sluiten. Raadpleeg bij twijfel uw arts.

 

Hoe lang blijft de permanente make-up zitten?
Dit verschilt per persoon en behandeld gebied. Gemiddeld blijft een eyeliner 2 / 3 jaar perfect voordat deze begint te vervangen. Bij wenkbrauwen kan dit proces al na 1 jaar beginnen. Het is aan te raden om de permanente make-up tijdig bij te werken om de kleur optimaal te houden.

 

Moet ik zelf de kleur uitzoeken?
Nee, dit doen we samen in overleg. de wensen worden besproken en vervolgens kies ik het pigment uit waarvan ik weet dat dit aan jouw wensen zal voldoen. De kleur die je in het flesje ziet kan afwijken van de uiteindelijke kleur in de huid. Dit is afhankelijk van de huiddikte, de gebruikte techniek en de ondertoon van de huid.

 

Is het eindresultaat direct zichtbaar?
Nee, direct na de behandeling zal de kleur van de permanente make-up te donker zijn. Deze kleur neemt 10 tot 40% af in de eerste week na de behandeling. Door de natuurlijke celvernieuwing van de huid is het uiteindelijke resultaat pas 4 tot 8 weken na de behandeling optimaal.

 

Kan ik de dag na de behandeling gewoon naar mijn werk?
Ja, dat kan. Houdt er rekening mee dat de wenkbrauwen de eerste dagen na de behandeling donkerder kunnen zijn dan gewenst. Bij permanente make-up rond de ogen kan wat zwelling ontstaan, maar d.m.v. koeling neemt dit redelijk snel af. De lippen zijn direct na de behandeling donkerder dan gewenst en gaan de dagen na de behandeling wat vervellen. De lippen zullen dan wat droog en trekkerig aanvoelen en uit zien.

 

Mijn ogen trillen snel, is dit een probleem voor de behandeling?
Nee, de huid wordt opgespannen en het trillen kan geen kwaad.

 

Ik wil mijn ogen laten pigmenteren, maar draag lenzen. Is dat een probleem?
Nee, tijdens de behandeling moet je de lenzen verwijderen en direct na de behandeling is het verstandig om de eerste 4 uur een bril te dragen i.p.v. de lenzen, maar daarna mogen deze weer gedragen worden.

 

Ik heb al oude permanente make-up. Kan ik dan bij jou komen voor permanente make-up?
Ja, dat is vaak mogelijk. Wanneer de oude permanente make-up vervaagd is, te dun is, niet asymmetrisch is dan kan ik hier nieuwe permanente make-up overheen zetten. Het kan altijd donkerder en breder, maar helaas niet lichter of smaller. Bij twijfel kun je altijd eerst voor een vrijblijvend intake gesprek langskomen of een foto mailen naar info@nadinekerckhoffs.nl.